Atlasgebergte Marokko

Reis door het Atlasgebergte in Marokko

Het Atlasgebergte in Marokko is het decor van deze reis. Een zeer afwisselend landschap van hoge bergen met besneeuwde toppen, de vruchtbare groene dalen met de vele irrigatiekanaaltjes en akkertjes, de kloven waar de rivier zijn weg doorheen heeft geslepen en de kale berghellingen met immense vergezichten. In dit gebied kan je alleen per (muil)ezel of te voet komen. De tijd heeft hier stil gestaan. Je maakt mee hoe mensen hier zonder enige vorm van luxe en met beperkte middelen hun bestaan opbouwen.  We gaan back to basic. Het is een reis met contrasten en dat doet wat met je.

Back to Basic

Stapje voor stapje laat je de franjes van het leven in Nederland achter je, om bij jezelf te komen en daarmee te zijn. Van daaruit kan je ervaren wat belangrijk is in je leven en wat je meer wilt verwelkomen. Tijdens deze reis begeleid ik jou: een persoonlijk gesprek, meditatie, lichaamsgerichte en andere oefeningen komen voorbij. Wij maken gebruik van krachtige metaforen van de natuur waar we middenin zitten Overdag lopen wij zo’n 20 kilometer. Aan het einde van de dag kan jij jouw ervaringen delen met de groep. Niks moet en veel mag. Het gaat om jouw reis en dus om wat voor jou belangrijk en goed is. Het is ook  je laten verwonderen, jezelf tegen komen, elkaar ontmoeten en plezier maken.

Het programma in vogelvlucht

Wij starten onze reis in Marrakesh, de stad die bekend staat om Djemaa el Fna, het plein dat in de avond een smeltkroes wordt van straatartiesten, marktkoopmannen en eetstandjes. Maar ook de souk in de Medina met haar kleurrijke winkeltjes. In deze levendige buurt zullen wij de eerste nacht overnachten in een mooie riad (een waar paleisje).  Vanaf Marrakesh rijden wij naar ons startpunt in Vallei van Ait Bouguemez (Happy Valley). Daar ontmoeten wij onze gids, de muilezels en hun drijvers waarmee wij de volgende 5 dagen door de bergen gaan trekken. Vanaf hier trekken we te voet verder de bergen in. Het landschap wordt ruiger, de vergezichten zijn groots. We beklimmen bergen, waden door rivieren, lopen door de akkers en dorpjes. We slapen in tenten of in een eenvoudige herberg. De laatste dag sluiten wij af in een heerlijk hotel in Boumalne.

Geplande reizen:

De eerstvolgende reis staat gepland voor mei 2019. De exacte datum wordt na de zomer van 2018 definitief vastgesteld.