Kirgizië??

Ja, Kirgizië! Weet jij ook niet waar dat ligt? Ik moest het de eerste keer ook opzoeken toen een vriendin enthousiast over dit land vertelde. Zij had met haar gezin een maand met paarden door Kirgizië getrokken en de foto’s spraken boekdelen. Oké, eerst waar ligt Kirgizië: Nou daar!
Wij maken de reis in het UNESCO Issyk-Kul biosfeer reservaat. Het wordt omringt door de gletsjers van het Tien Shan gebergte, Chinees voor “hemelse bergen”.  In het midden ligt het Issyk-Kul meer.  Kirgizië is een mengeling van Zwitserland en Mongolië en kenmerkt zich door de honderden unieke bergmeren, vele warmwater bronnen, groene bergweiden met schaapherders en een eeuwenoude nomadencultuur. Ooit liep hier de zijderoute die ‘Oost’ met ‘West’ verbond. Een pure plek van eenvoud, schoonheid, weidse uitzichten, van leven met de dag.

Innerlijke reis

Het doel van deze reis is een pas op de plaats te maken in ons vaak hectische en drukke leven. De stilte en leegte van de bergen helpen jou om terug te komen bij essentiële vragen over wie je bent, waar je voor staat, hoe je vorm wilt geven aan jouw leven. Het leren loslaten staat daarbij centraal. Elke dag bied ik verschillende oefeningen aan die jou daarbij helpen.

Programma in vogelvlucht

Na aankomst rijden we meteen naar Bel-Zhan, een yurt lodge vlak bij het Issyk-Kul meer. Bel-Zhan is een sociale onderneming en wordt gerund door de inwoners van het dorp. en oase van rust met authentieke plekjes. Een mooie uitvalbasis om bij te komen van de reis en de eerste indrukken op je in te laten werken. De eerste dag brengen wij hier door en wordt er ook meteen een start gemaakt met elkaar beter en op een andere manier te leren kennen.

Na de rustdag start onze 3-meren tocht door de bergen. We worden vergezeld door onze gids, paarden die de bagage, proviand en tenten dragen en hu verzorgers. Hoe verder we de bergen in trekken hoe stiller het wordt. Tijdens de zesdaagse trekking komen we langs 3 meren waar we ons kampement opslaan. Het ritme van de dag ziet er telkens hetzelfde uit. Elke ochtend en avond begeleid ik jou met een oefening. Overdag lopen we in stilte. ’s middags en ’s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ’s avonds maken we een kampvuur, wisselen we verhalen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf. Slapen doen we in tentjes die je zelf opzet en afbreekt.  De derde dag is een stiltedag. We breken ons kampement niet op en blijven hoog in de bergen.  Deze dag is helemaal voor jou. Als je wilt is er ruimte voor een individueel coachgesprek. Bij het donker worden maken we vuur en doorbreken we symbolisch de stilte van deze dag.

Op de zesde dag komen we weer aan bij het Issyk Kulmeer waar we voor de laatste nacht onze tentjes op slaan. Tijd voor een plons in het meer en voor relaxen. Aan het einde van de dag worden wij opgehaald en rijden wij naar Bel Zhan waar wij met een feestelijk eten onze reis afsluiten.

Geplande reizen

Kirgizië is een nieuwe bestemming. Voor mij ook een nieuw land met nieuwe mensen. De voorbereidingen zijn in volle gang. In augustus reis ik af naar Kirgizië waar we de laatste puntjes op de i gaan zetten.

Waarschijnlijk gaat de eerst volgende reis plaatsvinden in juni 2018. Medio september is de folder klaar en kan je je inschrijven voor deze ontdekkingsreis op deze bijzondere plek. Ga je mee ontdekken?