Wil je meesterlijk coach zijn?

Hoe je de kunst van coachen kunt verstaan en echte verandering voor elkaar krijgt

Waarschijnlijk ken je de momenten waarop alles klopt, jij lekker in je vel zit en het vanzelf lijkt te gaan. Je kent vast ook momenten waarop dat anders is…. Verrassend genoeg kun je hier veel invloed op hebben. Zowel bij jezelf als bij anderen. Met de coaching opleiding Meesterlijk Coachen krijg je de basis hiervan onder de knie. Zodat je aan de slag kunt als zelfstandig coach. Of zodat je coaching kunt integreren in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Meesterschap is jezelf als instrument inzetten

Coaching trekt je aan. Je vindt het mooi als je anderen kunt helpen. Misschien heb je een goede coach aan het werk gezien, of heb je zelf coaching gehad. En je wilt er zelf retegoed in zijn. Wil je echt goed kunnen coachen? Onderzoek heeft aangetoond dat de belangrijkste beïnvloedbare factor voor succesvolle coaching jijzelf bent. Daarom staat jij in onze opleiding centraal, hoe je jezelf kunt inzetten bij coaching. Meesterschap in coachen gaat verder dan vaardigheden, methoden en kennis. Het is de kunst dit alles te integreren. En situationeel toe te passen. Kortom, het gaat vooral om wijsheid. Om wie en hoe jij bent als mens.

Zoals Albert Einstein zei:
„The true value of a human being is determined primarily by the measure and the sense in which he has attained liberation from the self.”

Onze ambitie is je op te leiden tot topcoach

Meesterlijk Coachen bied ik aan in samenwerking met De Academie. Het is een opleiding met diepgang, gegeven door topcoaches die het vak leven. Je gaat zelf ervaren wat echt werkt! De opleiding is praktisch en je krijgt ruimte voor het volgen van je eigen pad, voor experimenteren, fouten maken en plezier. Binnen een jaar kun je de opleiding afronden en ontvang je een post HBO diploma. Na de opleiding kun je je laten certificeren tot erkend coach of counselor bij diverse beroepsverenigingen. Met Meesterlijk Coachen groei je als mens en als coach. Deze opleiding brengt jouw persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling.

Wat leer je allemaal?

Je krijgt psychologisch inzicht in het gedrag en de ontwikkeling van mensen.
Je leert effectiever communiceren.
Je leert beter omgaan met weerstand en moeilijke situaties.
Je leert mensen te helpen door naar de kern te gaan.
Je leert coaching te integreren in jouw dagelijkse praktijk.
Je vormt een stevige basis om als coach aan de slag te gaan.

Meesterlijk Coachen start 2x per jaar

De opleiding wordt regionaal aangeboden. Ik verzorg de opleiding die in de buurt van Zwolle wordt gegeven. Wil je elders de opleiding volgen, kijk dan hier. Ook is het mogelijk om de opleiding in-company te geven.
Ik begin de opleiding met een kennismaking en een intake. Je volgt 5 modules van twee dagen.
Naast de vijf modules bestaat Meesterlijk Coachen uit:
– 2 leersessies met jouw opleider
– 4 leersessies en een training met medestudenten
– 2 praktijkdagen
– het lezen van literatuur
– het uitvoeren van 4 volwaardige coachtrajecten
– het maken van beschouwingsverslagen en een portfolio
– een zelfassesment
– een eindpresentatie en een eindgesprek
Heb je alle onderdelen voldoende afgerond en een positieve beoordeling gekregen? Dan ontvang je een postHBO diploma, en ben je gekwalificeerd om je aan te sluiten bij diverse beroepsverleningen.