Verdiepingsreis voor vrouwen, dwars door Jordanië

Jordanië doet iets met je. De overweldigende bergen rondom Petra maken dat je stil valt. Er is alleen dat moment. Ik Ben. De Wadi Rum woestijn is weer veel lieflijker, zachter, kleurrijk. Deze omgeving maakt iets in je wakker. Iets wat wij noemen “het vergeten weten”. Het maakt oeroude herinneringen over ons vrouw-zijn wakker. Het ons weer verbinden met dit vrouw-Zijn staat centraal tijdens deze reis.

Thuis bij jezelf

Het borrelt al een tijdje. Het verlangen om naast de woestijnreis door de Wadi Rum, een reis op te zetten speciaal voor vrouwen. En nu is het zover.  In maart 2019 is de eerste vrouwenverdiepingsreis! We lopen van Petra naar de Wadi Rum woestijn in 8 dagen tijd. We reizen met bedoeïenen die de omgeving goed kennen en met hun kamelen. We slapen in de open lucht onder de miljoenen sterren, op zachte matrassen en onder lekkere warme dekens.
De bedoeïenen koken voor ons onderweg en maken het vuur. We zijn in goede handen. De bedoeïenen zijn een mooie spiegel. Zij zijn levenskunstenaars als het gaat om alles met aandacht, in harmonie en pure eenvoud te doen.

Onderweg komen we langs de meest adembenemende (kracht)plekken. We stoppen voor meditaties, rituelen, initiaties. We richten ons op verbinding met onszelf, elkaar, de omgeving, het vergeten weten. We zakken steeds dieper in ons lichaam. We komen steeds meer thuis bij onszelf.

Sistercirkel

Deze reis is alleen voor vrouwen. We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid. Je roddelt niet over elkaar en je hoeft ook niet elkaars vriendinnen te zijn of te worden. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels. Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je lastig vindt om onder ogen te zien. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.
De reis is bedoeld voor vrouwen die al langer met hun persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, ervaring hebben in lichaamsgericht werken en in staat zijn om hun projecties, patronen en overtuigingen onder ogen te zien en zelf te dragen.

Van Petra naar Wadi Rum

Er zijn nog steeds sporen te vinden in de ruige droge valleien van de karavanen die jaren geleden met goederen richting Petra trokken: het knooppunt tussen zuid, oost, west en noord. In dit historische gebied trekken wij met de bedoeïen en hun kamelen elke dag in stilte naar een nieuwe overnachtingsplek met telkens weer een waanzinnig uitzicht. Een prachtig decor voor een bijzondere reis. De niet-lopers onder ons kunnen zich ook mee laten wiegen op de rug van een kameel. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ’s Avonds maken we een kampvuur, wisselen we ervaringen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf.

Reis in vogelvlucht

Dit is een 11-daagse reis, inclusief de twee reisdagen. We doen in deze reis het levendige Aqaba aan. We dompelen ons voor een moment onder in een luxe beachclub aan het strand. We snorkelen in de Rode Zee, om de tijd te verliezen in de prachtige, kleurrijke onderwaterwereld. We reizen af naar Petra en lopen in 8 dagen van Petra naar de Wadi Rum woestijn. We lopen gemiddeld 5 uur per dag in stilte. Onderweg doen we meditaties, sharings, lichaamsgerichte oefeningen, rituelen en initiaties.

 

 

Ga je met ons mee?

De reis is gepland van 19 tot met met 30 maart 2019.
Reistijden en vluchtschema’s zijn altijd onder voorbehoud.
Voel je het borrelen in jezelf? Wordt er een verlangen in jou wakker?
Durf je deze stroom te volgen? Laat je verwonderen. Laat je verrassen.
Wij nemen je graag mee op reis door dit betoverende land.

Dik veel liefs van
Caroline en Alexandra

PS Tot 28 november ben ik in de woestijn van Jordanië. Ik kan dan jouw mail niet beantwoorden. Heb je in de tussentijd vragen, dan kan je altijd even met Alexandra bellen, telefoon 06-25007457