Zintuigenreis Drenthe

Voor de tweede keer organiseert Coachings Collectief CC De3Uilen De Zintuigenreis. De Zintuigenreis is bedoeld voor alleen vrouwen. Wat de wereld nodig heeft is vrouwenkracht. Geen kracht vanuit overleven, wie is de sterkste, ik en jij, goed en kwaad. Nee, kracht vanuit zachtheid, vanuit mildheid, vanuit vrouwenenergie, zodat wij ons weer kunnen verbinden. Deze kracht mag de wereld in worden gebracht. De wereld heeft haar hard nodig.

Zachte vrouwenkracht

Deze kracht aanboren is geen vanzelfsprekendheid. Wij westerse vrouwen zijn gewend aan een maatschappij die wordt geregeerd door mannenenergie. Ook als wij zelf aan het roer staan. Vaak doen we dat ook vanuit deze mannenenergie, want we weten niet beter. En tegelijkertijd weten we wel beter, alleen zijn we het vergeten. En we mogen het weer wakker maken in onszelf. De enige manier om dat te doen is door ons weer met ons lichaam te gaan verbinden. Hier ligt alle wijsheid in besloten. Dit kunnen we doen door al onze zintuigen aan te spreken en ons hoofd thuis te laten liggen. We mogen weer voelen, ruiken, proeven, ‘sensen’, luisteren, kijken met verwondering, stil worden, afdalen in onszelf.

Het was een mooie reis door mezelf. Ik was voor de reis telkens op zoek. Tijdens de reis kwam ik bij de acceptatie dat het zo goed is. Goed zonder punt. Het kan nog alle kanten op. Ik kan veel beter aanvaarden van wat er nu is terwijl het ook een open einde is. Alles is in beweging. Laat maar komen, ik ben er klaar voor zonder die onrust te voelen die er voorheen was.

Carola

Voor sommige vrouwen voelt het samenzijn met andere vrouwen als thuiskomen, voor andere vrouwen is het vreselijk eng, is er wantrouwen en weerstand en diep van binnen ook een verlangen  en een herinnering hiernaar. Van oudsher kwamen vrouwen samen in cirkels om van elkaar te leren en bij elkaar te rusten. De verbindende kracht van de cirkel is helend en wezenlijk in onze ontwikkeling als moderne vrouw van de 20e eeuw. Er rust een schone taak op onze schouders. Wij mogen ons gaan verbinden met de zachte vrouwenkracht in onszelf die gericht is op verbinding en in harmonie samenleven. Kennen wij niet allemaal de zachte maar onmiskenbare kracht van de wolvin of de leeuwin? Het is die kracht die wij in onszelf aan mogen boren en van waaruit we aangeven dat het genoeg is zo, dat het anders mag, dat het anders moet, dat we het niet langer meer pikken zo, op deze manier! Wanneer wij dit werkelijk gaan doen zal het door onze ogen gaan schijnen en kunnen wij bergen verzetten. Het is deze kracht die de wereld hard nodig heeft. Niet om tot verdeling te komen, maar tot een nieuwe orde, een orde van samenleven en samenwerken, van vrede en verbinding. En daarom de Zintuigenreis.

Hoe ziet de week eruit?

De Zintuigenreis duurt 5 dagen. In deze 5 dagen zijn we gericht op verzachten, voelen, zakken in ons lichaam, aanboren van onze innerlijke wijsheid en ons vergeten weten. We maken gebruik van (begeleide) meditatie, mindfulness, kundaliniyoga, tantra, sjamanisme.
Vrouwenenergie betekent ook stromen, creativiteit, chaos, loskomen van structuren. Dat betekent dat alle werkvormen die we aanbieden hierop gericht zijn, zoals: dansen, brood bakken, mantra’s zingen, intuïtief schilderen, zweethutsessie, trancereizen, visualisaties, stiltedag, zwemmen in het bosmeer, samenzijn rond het vuur. We hebben een scala aan werkvormen tot onze beschikking en zetten telkens dat in wat dienend is aan het proces en de dynamiek van de groep en verdiepend voor de persoon.

Programma

De week wordt gehouden van maandag 12 juni t/m vrijdag 16 juni.
Maandag: aankomst in de ochtend tussen 10:30 uur en 11:00 uur, welkom, kennismaking, lunch, werkvormen, diner, avondprogramma.
Dinsdag: Trance-reis en zweethutceremonie onder leiding van Sonja en Jan, de ‘hoeders’ van De Hof van Axen. Dit neemt de hele dag in beslag. s Avonds hebben we een feestmaal en zitten we rond het vuur.
Woensdag: Werkvormen gericht op voelen, verzachten. Ook avondprogramma.
Donderdag: Stiltedag in de natuur. ’s Avonds onze laatste avond.
Vrijdag: Dag van stilstaan, loslaten en opnieuw verbinden. Om 16:00 uur gaan we weer uit elkaar. Verzacht, verbonden met ons lichaam en volledig in onze kracht.
Alle werkvormen zijn optioneel. Het staat je vrij er wel of niet aan deel te nemen.

De Hof van Axen

De week vindt plaats in de Hof van Axen. Dit is een prachtige, stille plek midden in de bossen van
Drenthe. De sprookjesachtige tuin van de Hof loopt over in een helder bosmeer waar je heerlijk in kunt zwemmen. Op de Hof wordt vegetarisch gekookt met groenten
die zo veel mogelijk uit eigen tuin komen. Wij weten inmiddels uit ervaringen dat het eten hier alleen al een zintuigenfeestje is.
De midweek kost 695,=. Dat is inclusief 4 overnachtingen in een gedeelde kamer voor 2 personen, alle (h)eerlijke biologische maaltijden, koffie, thee, koek, fruit, zweethutceremonie, trance-reis, begeleiding van alle werkvormen, creatieve materialen. Exclusief extra drankjes. Alleen op een kamer is mogelijk onder bijbetaling van € 10,= per nacht.

 

Alle zintuigen open

De Zintuigenreis is een reis van voelen, weer verbinding maken met je lichaam, met wie je werkelijk bent, jezelf openen, huilen, verzachten, lachen, weerstand, overwinningen, verdieping, liefde, vrijheid, spelen, verwondering en verstilling. Het wordt een week om nooit te vergeten. Een ervaring die het verschil kan maken. Dat beloven wij je. Hopelijk tot ziens. Tot Oehoe!

Jullie zijn alle drie erg lieve. mooie, intense, gepassioneerde en wijze vrouwen die met elkaar iets unieks hebben neergezet. Jullie hebben mij o.a. meegenomen op een voor mij aaneenschakeling van inzichten, soms met wat innerlijke strijd, het ervaren van mijn ‘zijn’ en uiteindelijk met innerlijke rust.

Joan

Wie zijn De3Uilen?

Maaike, Caroline en Alexandra zijn 3 vrouwen die samen CC De3Uilen vormen. Alledrie zijn wij coaches met ieder onze eigen specialisaties. Maaike is natuurcoach en zwerft haar hele leven al door bossen en over heide. Caroline organiseert en begeleidt als coach ontdekkings/bezinningsreizen naar o.a. de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Alexandra is dramatherapeute en richt zich in haar werk vooral op de vrouwenthema’s en op dieper liggend trauma en mag graag de sjamanendrum ter hand nemen. Met ons 3en creëren en bewaken wij de bedding voor deze week, ieder vanuit onze eigen kwaliteiten.