Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline?

‘Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor mij.

Ik besloot eerst maar eens een kop koffie met Caroline te gaan drinken en kijken of we samen deze reis kunnen starten. Dit gesprek gaf me vertrouwen en de moed om dat wat me al jarenlang klem zette nu echt aan te kijken. Met een hele duidelijke JA en ook wel knikkende knieën ben ik samen met Caroline op pad gegaan. Een reis naar het meisje dat ik vroeger was, naar mijn innerlijke kind en alles wat daaraan verbonden was.

Dauw op heide - weekend bezinning reis caroline froeling

En toen begonnen de sessies….

De eerste sessies waren moeilijk, confronterend en verdrietig. Het onder ogen zien van hetgeen ik mijn hele leven al bij me draag en het daadwerkelijk benoemen van wat ik al die tijd zo goed heb weten weg te duwen, niet aan heb willen denken om zo verder te kunnen en te overleven.

Alles viel weg… het was drijfzand geworden. Ik doorzag de blokkades in mezelf en uiteindelijk ook  waarom ik die blokkades zo had ingesteld. Samen met Caroline heb ik deze blokkades leren afbreken om zo te kunnen zien wie ik echt ben en wat mij echt drijft. Dat deed pijn, heel veel pijn. Echter door de pijn van het kleine meisje dat ik vroeger was toe te laten en onder ogen te zien was al een bevrijding op zich. Het mag er zijn die pijn. Die hoef je niet weg te stoppen, die mag je benoemen – en ja, dat laatste was zo ontzettend moeilijk. Woorden geven aan een gevoel had ik nooit geleerd en nu maar zoeken naar die woorden die recht doen aan het gevoel. En toch vond ik ze, meer en meer.

Hoe verliep het verder?

Na deze herkenning en erkenning kon ik op zoek naar wie ik echt ben zonder de pijn van mijn kleine meisje weg te stoppen. Deze pijn kan ik nu een goede plek geven. Een plek waar mijn kleine meisje met haar pijn rust kan vinden zonder dat ik elke dag op zoek ga om die pijn te verlichten. Want deze pijn is niet te verlichten, het mag er zijn en ik kan het nu in rust bij mij dragen.

Wat heeft het coaching traject je gebracht?

Vanaf het moment van herkenning en erkenning was er ruimte om te gaan ontdekken wie ik ben: wat drijft mij?, waar word ik gelukkig van?, wat heb ik nodig om verder te gaan?. Wat een ontdekkingsreis was dat en eigenlijk is het dat nog steeds!

retraite jordanie woestijnreis stiltereis ontdekkinsgreis

Daarna besloot je mee te gaan naar de woestijn. Hoe was dat?

Dit was een belevenis van zo’n grote waarde die haast niet te beschrijven is. Tezamen met mijn kleine meisje op reis gegaan naar de woestijn om ons te kunnen bevrijden van het juk van het verleden en te zoeken naar het heden en toekomst!

Ons beiden kunnen laten zien dat wij samen in alle rust de vrijheid tegemoet kunnen treden door hoog vanaf een kameel de ruimte en hemel te doorleven en zo mijzelf die ruimte, die voor mij vrijheid betekent, te voelen, betekenis te geven.

Vrijheid betekent voor mij vliegen en fladderen — vrij bewegen in mijn geest, mijn lijf, mijn omgeving en invulling van mijn leven en te weten dat deze reis oneindig is…

woestijnreis stiltereis bezinningsreis coachingsreis jordanie

Is er tot slot nog iets wat je wilt delen?

Deze ontdekkingsreis had ik nooit kunnen doen en ervaren zonder Caroline. Want hoe weet je eigenlijk hoe je moet ontdekken als je dat nooit geleerd hebt? Hoe kan je anders teruggaan naar je eigen ik? Ik had geen idee hoe dat te doen. En nu wel. Ik ken nu de betekenis van vrijheid.’

 

Dank je wel Corina voor het delen van jouw persoonlijke verhaal naar vrijheid.