Drenthe weekenden

Werkplaats voor de Ziel

Corona bracht mij terug naar Drenthe, de plek waar ik woon. Het leerde mij om op een andere manier naar deze plek te kijken, me anders met haar te verhouden en te verbinden. Door de hectiek van het dagelijks leven was ik te druk om te zien wat voor rijkdom er pal aan mijn voeten lag. De wandelingen door de bos en hei  maakten mij stil, brachten me terug bij mezelf. Drenthe was een  werkplaats voor de ziel: Van doen naar zijn. 

Deze ervaring wilde ik delen met anderen, net als in de woestijn. Samen op ontdekkingsreis gaan. Want wat is er zoveel in ons te ontdekken, zoveel meer dan wat wij denken of nu ervaren. Het verborgen goud aan onze voeten. 

In 2020 zijn  de eerste vier weekenden georganiseerd. Oud woestijngangers en nieuwe deelnemers die het verlangen hadden om wezenlijk samen te zijn, buiten onder de blote hemel te slapen, zitten bij het vuur, waar we met elkaar delen, elkaar spiegelen, leren, ontdekken, oefenen, zakken, lachen, genieten, huilen, de slechte goede grappen, elkaar echt ontmoeten. Om op deze manier te verbinden met wie je ten diepste van binnen bent, waar het in het leven voor jou om gaat en dat te leven.

De warmte die Caroline uitstraalt gaf een gevoel van rust, blijdschap en thuiskomen. Het was alsof we elkaar al heel lang kenden waardoor ik me direct veilig voelde. Veilig om mijn “burcht” te verlaten en me te openen. Ik heb in het weekend ervaren dat ik niet weg moet lopen van de angst om te voelen maar dat het me juist heel veel brengt: de verbinding waar ik al sinds mijn jonge jaren naar op zoek ben. Als ik terugkijk heb ik in al die jaren wel pogingen gedaan, momenten aangetikt, maar ik was bang voor wat het “onbekende” me zou brengen. Het weekend heeft me ook gebracht dat ik hier niet alleen in sta. Het delen in de groep heeft me gesterkt om door te pakken. Nu ik opengebroken ben, voelt dat zo verlicht, dit wil ik vasthouden. Ik had je voor het weekend geschreven dat ik met een graafmachine bij mijn gevoelens wilde komen, haha! Dat is gelukt…….. Dankjewel lieve Caroline.

Jessica

Drenthe weekend retraite

Ik werd mij tijdens het maken van de collage op zondag bewust (het was zo lijfelijk aanwezig), dat mijn leven een zee van ongekende mogelijkheden is. Mijn vrijheid proeven als een lichtend baken. Ik ben degene die het stuur in handen heeft en mijn kompas; het weten, mijn wijsheid en de herinnering van wie ik ben, duwt mij voort. Moeder-aarde schenkt mij kracht, begrenst en voedt mijn liefde voor alles wat leeft. En ook hier ben ik degene die bewust en stevig met beide benen op deze grond mag staan. Alle zintuigen aanwezig en dichtbij mezelf, gecenterd in het midden. Een terugblik van een mooie reis, wat is er veel gebeurt

Gina

Inhoud van het weekend

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij waar de deelnemers staan. Daarom stel ik aan alle deelnemers een aantal vragen over waar ze op dit moment in hun leven staan en wat ze graag willen ontvangen of ontdekken tijdens het weekend. Op basis hiervan maak ik contouren van een programma dat in het weekend eventueel aangepast kan worden. Afhankelijk van wat zich op het moment aandient.

Ik werk veelal ervaringsgericht. Door middel van onder andere meditaties, energiewerk, lichaamswerk, visualisaties, yoga, werkvormen uit Tao, sharings met de groep, rituelen en NLP-werkvormen leren we te luisteren naar ons lichaam, kijken we met nieuwsgierige ogen, worden we bewust wat er in ons leeft en wat onze reflexen zijn, maken we een wijsheid wakker die in ieder van ons leeft. We delen wat wij in onszelf en in het samenzijn met anderen tegen komen. Vanuit een openheid naar jezelf, naar de ander en naar dat wat je niet direct kan zien, horen of ruiken maar o zo voelbaar is.

Daarnaast is er ruimte voor jezelf, gaan we lekker eten, maken we vuur, is er een heerlijke hottube, zetten we de bloemetjes buiten en vieren we het leven.  

 

tipi retraite Drenthe
retraite Drenthe weekend

Waar en wanneer…

Onze uitvalsbasis is de Herberg van de Hobbitstee in Wapserveen (in Drenthe natuurlijk..). De Hobbitstee is een echte pleisterplek  voor vrije vogels. We
hebben daar een vuurplaats, eigen grasveld en een hottub die we zelf met hout opstoken. Om te slapen is er een vliering, kampeerveldje, tipi, tiny house en crea bea caravan. Voor ieder wat wils.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Bij 6 deelnemers gaat het weekend door.

Voor 2022 zijn alle weekenden inmiddels helemaal vol. In september worden de nieuwe Drenthe weekenden voor 2023 ingepland. 

We verzamelen op de vrijdag rond 17.00 uur. Na het aankomen op deze plek gaan we samen eten. ‘s Avonds maken we een start met het programma. Op zondag sluiten we om uiterlijk 17.00 uur het weekend samen af.

Een besloten groep

Wil jij je met een groep vrienden, collega’s of familie aanmelden? Goed idee, mooi om dit samen te ervaren! Neem gerust contact met me op, dan stemmen we de inhoud en data met elkaar af.

 

Een geweldig weekend met voeding voor mijn ziel, lijf en mijn hart. Even niets doen maar totaal zijn met wat er is. Van mijn hoofd afgereisd naar mijn hart onder bezielende, lieve en veilige no-nonsense begeleiding van Caroline en Arda.

Angèle

Koken en dat soort dingen

Helaas…. Onze bedoeïenen zijn er niet bij. Samen met Mariska, Laury, Arda of Adriana, die ook in de woestijn mij elke keer bijstaan met hand- en spandiensten, zorgen wij voor de basis. Ik doe de boodschappen en bereid het eten zoveel mogelijk voor zodat we samen de heerlijke maaltijden alleen maar af hoeven te maken. Het brood krijgen we van de ambachtelijke bakkerij van de Hobbitstee van een deur verderop, de bloemen plukken we zelf in de bloementuin en de afwas doen we met elkaar.

Kosten

De prijs is € 295,00 per persoon exclusief BTW voor een volledig aangekleed weekend: maaltijden, drinken, versnaperingen, logies (met uitzondering van het tiny house en de caravan die € 15,00 per nacht extra kosten, toeristenbelasting, huur locatie en programma voor de ziel gegeven door Caroline Froeling.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wie het eerst komt….

…Wie het eerst maalt. Dat geldt zowel voor de beschikbare plekken als voor de slaapplaatsen.

retraite Drenthe
retraite Drenthe
retraite Drenthe
retraite Drenthe