Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:

 

Aanleiding voor het Drentheweekend

Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden met mijn eigen natuur. Naast zin in het weekend is er ook spanning. Hoe ga ik me voelen in de groep? Waar is mijn plek in de groep?  Waar ben ik als er ook anderen zijn die ruimte innemen?

retraite drenthe stilteweekend

Aankomen op de Hobbitstee

De Hobbitstee is een  mooie plek, we beginnen met een gezamenlijke maaltijd waarna ik mijn tentje opzet op het ruime veld. Op de eerste avond hebben we, na een meditatie, een deelronde rond het kampvuur in de tipi. Ik voelde me blij, heel aanwezig en geraakt. Er werden hele verschillende dingen gedeeld maar allemaal zonder de afleidende verhalen. Er werd gedeeld vanuit het hart.

Mijn plek in de groep

Beide ochtenden startten we de dag op yogamatjes om energetische oefeningen te doen. De tweede dag schrok ik enigszins omdat de matjes twee aan twee lagen. Wie verzint het nou om ’s ochtends om half negen iets samen met een ander te doen? Ergens vind ik mensen eng. Samen op de matjes oefeningen doen?? Gatsie!

 

 

Caroline bouwde de oefening gelukkig langzaam op. Eerst lekker energiek dansen vervolgens rustig op de mat bij jezelf thuis komen, daarna contact maken met een ander en voelen wat dat met je doet, hoe je dan toch kunt thuis blijven bij jezelf. Een belangrijke oefening als je kijkt naar de spanning die ik voelde toen het weekend begon en ik me afvroeg waar mijn plek zou zijn in deze groep. Bij het verbinding maken met de andere vrouwen veranderde de aanvankelijke weerstand in een heel tof gevoel. De verbinding met de ander en mezelf, ieder op haar eigen plek, de zachtheid…. Ja, dit is mijn plek! Een warme en liefdevolle plek, te midden van anderen.

retraite Drenthe

Gesprek met je ziel

Wat mij betreft had ik voldoende mooie ervaringen maar de zondagmiddag had nog iets moois in petto. We maakten zielskaarten vanuit het verlangen van onze ziel waarna we elkaar daarover vragen gingen stellen. Wat zegt deze kaart jou? Wat mag er meer gezien worden?

Mariska en Caroline deden het voor en stelden elkaar vragen over hun kaarten om te laten zien wat er dan kan ontstaan. En wat ontstaat er dan? Voor iedereen zijn dat verschillende dingen. Maar wat ze gemeenschappelijk hadden is waarachtigheid, echtheid en puurheid. En daar hou ik van!

 

drentse retraites

Terugblikkend

Een weekend lang me bezig houden met dingen die er echt toe doen, samen met mensen die dat ook belangrijk vinden, in een veilige sfeer met fijne begeleiding en mooie oefeningen, ik word er blij van. Volgend jaar ben ik er graag weer bij!!

 

 

Dank je wel lieve Dieta voor het delen van jouw verhaal.

Dik veel liefs