Afgelopen voorjaar vond de eerste vrouwenreis dwars door Jordanie plaats. Tijdens deze bezinningsreis trokken we van de bergen rondom Petra naar en door de Wadi Rum woestijn. Gina was een van de vrouwen die met ons deze ontdekkingsreis aan ging.  In deze blog deelt ze met jou haar ervaringen.

“Deze vrouwenreis van Caroline en Alexandra was voor mij een ontmoeting met een wonderschoon stukje Moeder-Aarde. Ik werd er meteen verliefd op. En zoals verliefdheid kan zijn vervulde het mijn hart met warmte en deed ik de deur open. Ik was ontvankelijk voor alles wat deze verliefdheid me bracht: een krachtige energie en tegelijkertijd teer en kwetsbaar. Vroeg in de ochtend was de schoonheid van de woestijn het meest voelbaar. Al mijn zintuigen werden gehoord, de woestijn trok mij naar zich toe en omarmde mij. In deze warme omhelzing kon ik mijn verdriet laten gaan, kon ik laag na laag mijn pijn ontwarren en de leegte voelen die daarvoor in de plaats kwam. Een leegte vanuit het midden: duister van alles ontdaan, kaal en stuurloos. In haar armen keek ik er na en liet ik mijn tranen de vrije loop.

De woestijn gaf me het verlangen terug om te leren leven vanuit mijn hart en ziel. Dat ik mij weer herinner, hoe ik de toegang tot mijn innerlijke wereld weer hervindt! Deze reis was een reis naar binnen en dat vergt moed. Ik ben blij en trots dat ik deze keuze heb gemaakt en dat ik vanuit liefde voor mezelf heb gekozen. Dank je wel woestijn! Dank je wel lieve vrouwen!”

  

Dank je wel lieve Gina voor het delen van jouw verhaal.

 Dik veel liefs voor jou, 

Alexandra en Caroline