Na terugkomst uit de woestijn in Jordanië blikken wij altijd terug op de bezinningsreis.  Een van de deelnemers deelt hier haar ervaringen. Lees je mee?

Wat heeft de reis jou gebracht?

De stilte de weidsheid de kleuren van de woestijn hebben me laten realiseren dat ik sterk ben en in mijn kracht mag staan. Hoewel ik me niet onttrokken heb aan het sociale gebeuren van de reis heb ik ervaren dat ik voor mezelf mag kiezen en ook mag kiezen alleen voor mezelf verantwoordelijke te zijn. Het nemen van dramatische beslissingen die ik thuis voor me uit bleef schuiven kregen in de woestijn ruimte. De reis heeft me dus terug bij mezelf gebracht.

Welk moment heeft de meeste indruk op jou gemaakt?

De initiatie en het achterlaten van iets in het vuur hebben de meeste indruk op me gemaakt. Met de initiatie kwam ik weer heel dicht bij mezelf, realiserend dat ik ertoe doe en dat ik meer dan ooit verantwoordelijk ben voor mijn eigen levensinvulling. Het achterlaten van dat wat ik niet meer wil in de woestijn was een beslissing die zoveel consequenties heeft maar ondanks het verdriet heel goed voelde.

 

Hoe was de begeleiding van Caroline?

Caroline, wat vond ik het heerlijk om je weer te ontmoeten na die 20 jaar. Het tijdperk ontroerde me omdat 20 jaar zo lang klinkt maar ik het gevoel ervoer je meteen weer te herkennen en te zien zoals we 20 jaar geleden met elkaar omgingen.

Zoals je de reis naar de woestijn aangaat is machtig om te zien. Je wilt niet overtuigen maar bent overtuigd van jezelf en je missie en dat straalt zo mooi van je af. Als ik naar je kijk zie ik de oervrouw van moeder aarde. Wijsheid kracht kwetsbaarheid liefde alles straal je uit en je bent op geen enkel vlak bang het te laten zien.

Je begeleiding is prachtig en ik ben erg bezig met het idee van de vrouwen initiatie reis die je mogelijk wilt gaan maken volgend jaar. Het lijkt me geweldig!

Hoe was de organisatie van de reis?

Prima wat mij betreft. Prettig dat je adequaat regeert op vragen via mail en whatsapp. De informatie vooraf vond ik voldoende. Tijdens de reis was het mooi dat je onverhoopt bekende informatie bleef herhalen. Iets wat onontbeerlijk is in het reizen met een groep. Doe je goed.

De begeleiding van de Bedoeïenen vond ik ook heel prettig. Respectvol en afgestemd op de groep. Heel mooi hoe ze aandacht hadden voor alle deelnemers.

 

 Als mensen vragen wat de woestijnreis is, wat zou je dan zeggen?

De woestijnreis met Caroline is een geweldige ervaring in een bijzonder landschap. Je reist niet alleen door een land en cultuur die je niet zo goed kent maar gaat ook opzoek naar dat deel van jezelf dat ruimte krijgt door de reis die Caroline je persoonlijk laat maken in de stilte van de omgeving. Prachtige sterrennachten en onmetelijke vergezichten zorgen voor een diepe blijvende herinnering.

Ik wil meer,….

 Wat zou je tot slot nog willen zeggen?

Met je ware intentie, die diep in jezelf verscholen ligt vind je altijd de weg die je moet volgen. Je bewustzijn in het hier en nu maken dat je je ware reis blijft volgen. Soms raak je door omstandigheden de weg kwijt en heb je het nodig om buiten je comfortzone je pad weer te vinden.

Voor nu dank ik je met heel mijn hart voor de prachtige ervaringen van de afgelopen reis en wens jou ook weer mooie kracht en overtuiging voor je eigen doelen.