Het begon met de woestijnreis in Jordanië

Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar later, haar opnieuw opzocht voor coaching. 

 

vrouwen woestijnreis jordanie stiltereis bezinningsreis

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline?

De aanleiding van mijn behoefte aan coaching was gelegen in een reeks van gebeurtenissen die mijn leven totaal op zijn kop heeft gezet. Door het overlijden van Rob, mijn geliefde, kwam ik in een proces van diepe rouw. Even later hield mijn baan op te bestaan. Al mijn zekerheden en veiligheden vielen binnen een half jaar weg.

Ik kwam thuis te zitten met een enorm verdriet, een existentiële crisis en een burn-out. Het fundament dat onder mijn leven weggeslagen was, maakte bovendien dat ik oog in oog kwam te staan met oude onverwerkte stukken; trauma’s die zich diep opgeslagen hadden in mijn lijf, waar ik door mijn drukke bestaan en liefdevolle relatie nooit naar om hoefde te kijken.

 

Wat was je coachvraag?

 In mijn leven heb ik altijd erg ingezet op mijn “hoofd”. Een overlevingsmechanisme dat me hielp controle te houden, een ogenschijnlijke identiteit te vormen en successen te behalen. In het proces waarin ik nu was beland, merkte ik dat dit volstrekt onmogelijk was geworden.

Mijn lichaam en emoties waren nu mijn kompas. Ik moest helen en dat betekende en betekent nog steeds: overgave, acceptatie en alle emoties onder ogen komen. Een heftig en confronterend proces dat ik alleen moet aangaan, maar wel onder begeleiding en ondersteuning.

 

Wat hebben jullie tijdens de coaching gedaan?

Caroline is een van de mensen geweest die mij enorme hebben ondersteund in dit proces. Digitaal heeft ze een aantal sessies begeleid via videobellen. Ze gebruikte hierbij een aantal middelen als meditatie en lichaamswerk, maar vooral ook haar eigen intuïtie en liefdevolle verbindingskracht. Op een zachte en toch directe manier werd ik begeleid naar mijn diepste hartzeer, maar ook naar mijn diepste hartverlangens: twee kanten van dezelfde medaille. Dit betekende oog in oog staan met mijn diepste angsten, pijn en verdriet, uit mijn jeugd. Caroline leerde me er in vertrouwen en zachtheid naar te kijken.

Tot welke inzichten ben je gekomen?

Ik leerde dat wat ik definieerde als ‘donkere kanten’ van mijzelf, patronen zijn die vragen om erkenning omdat ze me veel geboden hebben en omdat ze me iets vertellen over mijn oerverlangens. Ik ervoer hoe belangrijk het is om er naartoe te bewegen in plaats er vanaf. Om de hele waarheid te zien en omarmen.

bezinningsreis woestijnreis ontdekkingstocht Jordanie

Hoe heb je Caroline ervaren?

Caroline is als geen ander in staat om je snel te laten afdalen van je hoofd naar je lijf. Je met compassie en vertrouwen te laten voelen wat je lijf te vertellen heeft. Ze deinst niet terug voor welke ‘uitkomst’ dan ook en dat heeft mij het vertrouwen en de vrijheid gegeven om me binnen de kortste keren niet alleen open te stellen, maar ook diepe processen aan te gaan en te delen. Haar geaardheid en sterke intuïtie maken dat het verloop van iedere sessie past in het nu: er is ruimte voor alles, voor de onverwachte wendingen die het leven en die de ziel laten zien. Het fijne aan haar begeleiding is dat ze werkt met vele lagen bewustzijn terwijl beide voeten op de grond blijven.

Diep wortelen om hoog te kunnen bloeien.

 

Hoe gaat het nu?

Mijn proces van wortelen en bloeien is nog volop gaande. Steeds pel ik laagjes af. Een machtig moeilijk, maar ook mooi proces. Ik weet dat ik dit pad alleen te bewandelen heb, maar ben enorm blij dat mensen zoals Caroline die als fakkels langs deze zielsweg staan om mij te begeleiden. Daar ben ik haar dan ook enorm dankbaar voor.

 

Dank je wel Denise voor het delen van jouw levenservaringen.

Wil je meer weten over het gecoacht worden door Caroline, klik dan hier.