Wat bestaat er toch veel prachtige muziek en wat kan dat veel met je doen. Muziek brengt je zo weer terug naar een bepaalde periode. Oude herinneringen komen boven en je voelt weer helemaal hoe het toen voor je was. Muziek werkt als een versterker. Het is een manier van communiceren met jezelf en met anderen over wat er bij jou leeft, waarin alle kleuren voorbij kunnen komen. Muziek zorgt dat het weer gaat stromen, een krachtige uitlaatklep.

Ik kan mezelf helemaal onderdompelen in muziek. Alleen of met vrienden. Lang leven Facebook en Spotify die bomvol mooie muziek staan, maar het is soms wel even zoeken. Zo kwam ik ook een liedje van Ali B en Stef Bos tegen die mijn vriendin Marijn op Facebook had gepost. Wat werd ik daar blij van. Het was voor mij zo’n herkenbaar nummer. Ik wilde het wel van de daken roepen. Heel veel mensen dingen namelijk mee naar de titel wereldkampioen “jezelf naar beneden praten”. En vaak hebben we nog niet eens door hoe hardnekkig wij daarin zijn. Terwijl er zoveel al is. Waarom alle energie zetten op dat wat beter zou moeten of wat ontbreekt terwijl je juist ook het licht kan laten schijnen op dat wat er nu al in overvloed is. Dit liedje zou overal door de luidsprekers moeten klinken: op kantoren, supermarkten, trainingszalen, gebedshuizen, scholen enz enz enz. Dat iedereen het mag weten.

Samen met Marijn kwam ik op het idee om een groep op Facebook te starten. Een groep waarin muziek wordt gedeeld om zo elkaar mee te nemen en te inspireren. Muziek met een verhaal. De ene keer is het verhaal al versleuteld in de muziek zelf. Een andere keer wordt de muziek omlijst met een persoonlijk verhaal. Dat kan in alle soorten en mate.

Na één dag staan er al zoveel mooie zeer uiteenlopende nummers op. Wat heerlijk al die cadeautjes die zo via de computer mijn huis binnen stromen. En ik ben ook erg benieuwd naar jouw muzikale verhalen. Wil je meedoen? Deel jouw speciale muziek, inspireer anderen en laat je inspireren, laat de muziek en jouw stem maak klinken via deze groep. Wij kijken er erg naar uit!