Antilliaanse bruiloft

Tijdens de lunch met het team bij Talent & Career Center passeerden heel wat onderwerpen de revue. Met een team van met name vrouwen was het een gekakel van heb ik me jou daar. Ik weet nog goed dat wij het in de lente hadden over de extra kilootjes en hoe ongemakkelijk je je daarbij kan voelen als je toch weer dat leuke jurkje aan wilde. We hadden het over het schoonheidsideaal en hoe we ons daardoor lieten leiden. Het deed mij terug denken aan een bruiloft die ik een paar jaar daarvoor had op Curaçao. Een echte Antilliaanse bruiloft met een spetterende stealband. Het dak ging eraf. De vrouwen hadden zich helemaal uitgedost. Prachtige jurken en volle vrouwen die hun hele lichaam in de strijd gooiden op de dansvloer. Ik was onder de indruk  hoe comfortabel zij zich voelden met hun lijf en van de ruimte die ze moeiteloos innamen. Zelfverzekerd, vol in het leven en vol in zichzelf:  “Here I am”! Wat waren ze rete sexy.

Aretha Franklin

Vandaag kwam ik onderstaand filmpje van Aretha Franklin tegen. Hetzelfde gevoel bekroop mij weer.

Wat een mooie krachtige vrouw, zo zelfverzekerd, ondanks de jaren en ondanks de ‘Juliana’ armen. Hopsa, gooi je jas maar uit, in the spot light, let yourself be seen.

Natural Woman

Jajaja, we weten het allemaal. Schoonheid komt in eerste instantie van binnenuit. Ik heb het daarbij niet alleen om een mooi karakter maar hoe lekker je in je vel zit. Dat straal je uit.

Er zijn van die dagen dat ik het liefste een vuilniszak over mijn hoofd trek en in een diep hol wil wegkruipen. Maar er zijn ook dagen dat ik me zo goed en lekker voel met alles in mij. Afgelopen jaar heb ik mij mede door mijn lief steeds vaker zo gevoeld. Het gevoel van gooi-je-haren-los-zet-de-muziek-keihard-aan-schud-je-heupen-zing-je-longen-uit-je-lijf-om-vervolgens-bubbelend-en-bruisend-dolverliefd-op-het-leven-te-zijn. De uitnodiging van hem om mezelf helemaal te laten zien was daarbij echt dat steuntje in de rug om me “the  natural woman” te voelen zoals Aretha die bezingt.

2016

Ik hoop dat ik in 2016 vaker het vuur in mij mag voelen. Dat ik steeds meer de moed en vertrouwen heb om mijn hele hebben en houwen te laten zien. Ook als ik mij kwetsbaar en onzeker voel. Hoe spannend dat soms ook is. Ik wens jou hetzelfde toe. Dat er op jouw weg mensen mogen zijn die jou bemoedigen in plaats van beoordelen. En dat jij op jouw beurt anderen mag bemoedigen en mag laten stralen met alle kleuren van de regenboog. Hoe zou dat voor jou zijn?