Nu tijdelijk kosteloos loopbaangesprekken

Door de komst van Corona is er veel veranderd. Het heeft voor veel mensen impact, zowel in hun persoonlijke als in hun werkende leven. Door de lock down hoor ik veel mensen zich afvragen of de wijze waarop ze voorheen hun leven vormgaven nog wel bij hun past: is dit werk wel echt wat ik ambieer, hoe combineer ik werk met mijn privé leven, hoe houd ik mijn baan uitdagend, moet ik me gaan heroriënteren en hoe kom ik op die plek die ik ambieer? Het kan ook zijn dat jouw werk (deels) tot stilstand is gekomen. Wat betekent dit voor de toekomst? Moet je een nieuwe koers varen en zo ja welke? Hoe navigeer je in een tijd waarin zoveel onzekerheden zijn?

 

Ins en outs van “Nederland leert door Ontwikkeladvies”

De overheid geeft een handreiking door tijdelijk  loopbaangesprekken te subsidieren: het Nederland leert door Ontwikkeladvies.  De ins en outs op een rijtje:

  • Het traject bestaat uit 3 à 4 gesprekken van bij elkaar opgeteld minimaal 4 uur inclusief arbeidsmarktscan
  • Er zij geen kosten aan het traject verbonden, de gesprekken en scan worden volledig gesubsidieerd
  • Het maakt niet uit of je werknemer, werkzoekend, ZZP-er of zelfstandig ondernemer bent
  • De gesprekken vinden plaats d.m.v. Skype of Zoom,  bij mij in Havelte (Drenthe) of op de nieuwe coachlocatie in Amsterdam.
  • Het is voor alle Nederlanders vanaf 18 jaar tot aan je pensioengerechtigde leeftijd
  • Vanaf 1 december 2020 kunnen de trajecten gestart worden.
  • Je kan je vanaf nu opgeven voor zo’n traject bij Caroline Froeling. Het aantal trajecten zijn gelimiteerd: wie het eerst komt die het eerst maalt. Dus wacht niet te lang met aanmelden.
  • Ik stuur je voor aanvang de gegevens voor de arbeidsmarktscan en een aantal vragen over jouw doelstellingen voor het traject. Dit is dan de startsituatie voor ons eerste gesprek.
  • Ik zal voor jou de subsidie aanvragen en daarmee de financiën uit handen nemen. Wel heb ik jouw handtekening nodig voor de goedkeuring van het registreren van je naam en adresgegevens voor de aanvraag van de subsidie en een verklaring dat je bij mij het traject hebt gevolgd.

Door gebruik te maken van het laagdrempelige ontwikkeladvies, sta je stil bij jezelf en jouw loopbaan om daarna weer door te kunnen. Ook in deze tijden is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt of ervaart.  Welkom om samen op pad te gaan, ik kijk er naar uit!

 

 

In mijn korte carrière bij mijn vorige werkgever ontmoette ik Caroline als mijn loopbaancoach. Ondanks het feit dat we elkaar niet kenden, kon de persoonlijke match niet beter zijn! Caroline is het type coach dat je direct op je gemak stelt, je als een gelijke behandelt en gaat voor jouw loopbaangeluk. Wat ik erg prettig vond is de wijze waarop zij gerichte vragen stelde, meedacht en mij vooral op peroonlijke en inspirerende wijze aan het werk zette. Caroline is het type coach waarvoor je net iets meer wilt doen, wat betekent dat je dus voor jezelf net iets meer doet dan je voor mogelijk hield. Waarom ik nu een andere baan heb? Caroline heeft mij voortdurend gespiegeld, soms met van die heerlijke voor de hand liggende vragen, waarmee ze me uit mijn comfortzone heeft gehaald.  Het vinden van die baan doe je uiteindelijk zelf. Maar met iemand als Caroline, die in mijn geval een tweede geweten speelde, wordt het een stuk leuker en effectiever. Caroline, dankjewel!

Wim