Ik hoor het mezelf tijdens trainingen of in coachgesprekken vaak zeggen: Volg je passie! En dan ga ik samen met de deelnemers op zoek naar die passie. Ogenschijnlijk lijkt het een makkelijke vraag maar binnen de loopbaanbegeleiding is dit nou juist een van de moeilijkste vragen. Wat wil ik nou uiteindelijk, waar wordt ik super enthousiast van en als ik doodga wat wil ik dat de mensen dan benoemen over mijn (werkende) leven? Zo simpel zijn deze vragen niet. Woorden als passie en missie zijn voor veel mensen een ver van hun bed show.

Zo verwoordt ook schrijfster het Elizabeth Gilbert in bovenstaand gesprek. Mooi hoe zij niet de passie maar de nieuwsgierigheid centraal stelt. Iedereen is wel nieuwsgierig naar iets, elke dag, in welke mate dan ook. Het is volgens mij een van de beste eigenschappen die je ongegeneerd in mag zetten als jij op zoek bent naar dat wat jou drijft. Ga met mensen praten, loop eens mee, maak contact met die personen die iets doen wat jij ook leuk lijkt en laat vooral je nieuwsgierigheid zijn werk doen. Het hoeft nergens naar toe, zolang jouw nieuwsgierigheid gevoed wordt. En  geef het ruimte en tijd. Mijn ervaring is dat vanzelf de antwoorden, sprankelingen en nieuwe wegen komen.

Passie is geen status quo, net als de aard van jouw nieuwsgierigheid. Blijf dus vragen stellen, ontdekken, je verbazen, verwonderen, onderzoeken en spelen met gedachten en gevoel. Je leven lang. Dan zal je zien dat jouw weg nooit saai zal zijn.

Wil je meer weten hoe ik je hierbij kan begeleiden? Neem dan contact met mij op. Leuk om elkaar te leren kennen.