Wat ben ik blij met het mooie filmpje dat een impressie geeft van onze laatste reis naar de woestijn in Jordanië. Het lopen in stilte, met de bedoeïenen en hun kamelen mee, wisselen wij af met yoga, meditatie en andere oefeningen. We slapen onder de sterrenhemel en eten bij het kampvuur. Zomaar wat ingrediënten van deze bijzondere reis.

Voor wie?

Tijdens deze reis wordt je ondergedompeld in een andere wereld. De rust, de uitgestrektheid, de stilte en leegte zorgen dat je stil gaat staan bij je eigen leven. Hoe ziet mijn leven er uit? In hoeverre leef ik mijn leven of wordt ik met name geleefd? Wat doet er echt toe in mijn leven en wat niet? Wat wil ik verwelkomen in mijn leven? Wat zou ik meer willen benadrukken? Waar wil ik afscheid van nemen? Of wat mag minder centraal staan in mijn leven? En hoe doe ik dat? Hoe kan ik lichter en rijker gaan leven, met meer zachtheid naar mezelf en de mensen om me heen?

Yoga, meditatie en andere oefeningen

Het thema loslaten staat centraal in deze reis. Elke dag lopen wij ongeveer 5 uur in stilte. Een mooie manier om dicht bij jezelf te komen en antwoord te krijgen op vragen die voor jou van belang zijn. Elke dag ‘zak’ je meer in jezelf. Wij ondersteunen dit proces met diverse oefeningen. Yoga en (geleide) meditaties worden afgewisseld met bijvoorbeeld schrijfoefeningen, energetische oefeningen en een goed gesprek bij het kampvuur. Elke dag kijken Rhodé Timmer en ik welke oefeningen wij inzetten. Dat maakt dat elke reis weer anders ingekleurd wordt omdat elke keer de deelnemers anders zijn.

Meer weten?

Op mijn website kan je meer lezen, zien en horen over deze reis. Je kan ook naar onze informatieavonden komen of gewoon contact met ons opnemen om je vragen te stellen. Wij willen heel graag onze eigen woestijnervaringen met anderen delen. Ook met jou!